Kaj je ozemljitev?

99,999% naše evolucije smo bili v stiku z zemljo. To pomeni, da smo imeli konstantno povezavo z rahlim negativnim “e “nabojem zemlje, tako med hojo, kot med spanjem. To pomeni, da se je naše telo evolucijsko razvilo tudi s pomočjo direktnega stika z zemljo. Tudi ko smo bili obuti smo nosili naravne in prevodne materiale. Umetnih materialov nismo poznali do leta 1900.

Kaj je ozemljitev? Ozemljitev je neposredna povezava našega telesa z negativnim električnim nabojem površja zemlje.

Bosa hoja in neposreden stik z zemljo imata lahko koristi za zdravje. Ozemljitvena rjuha spodbuja učinek povezovanja z zemljo in lahko izboljša vaše razpoloženje, spanec ter bolečino ali vnetje.

Nobena skrivnost ni, da gibanje na prostem ponuja nešteto koristi za zdravje, od zvišanja ravni serotonina in vitamina D do zmanjšanja stresa in tesnobe.

Nekateri celo verjamejo, da lahko vrnitev k naravi – bosa hoja – pomaga nevtralizirati električni naboj, ki teče skozi naše telo. Teorija pravi, da ko se naša koža dotakne zemlje, lahko zemeljski naboj pomaga zmanjšati številne bolezni.

Ta praksa je znana kot “ozemljitev”. Čeprav bosih nog ni vedno mogoče postaviti na zemljo ali se sprehajati po dvorišču, smo lahko ozemljeni tudi med bivanjem v notranjih prostorih in tudi med spanjem. Cilj je, da smo ozemljeni čimveč časa našega bivanja.

Kaj pravijo raziskave?

Ko slišite za ozemljitev si lahko hitro mislite: “Hm, spet nek nov duhovni trend brez kakršnekoli znanstvene podlage.” Kaj pa če vam povem, da na to temo obstaja stotine raziskav, kjer so ugotavljali kako ozemljitev vpliva na človeško telo. Resnično vam ne delam iluzij, te trditve so podprte s pomočjo trdnih znanstvenih dokazov.

Spodnja raziskava je natančno raziskala, kako lahko ima ozemljitev pozitivne učinke na zmanjšanje vnetij in bolečine v telesu.

Pogled v raziskavo

Ena najboljših raziskav je bila objabljena v mednarodnem Journal of Inflammation research (dnevnik za vnetja), ki je mednarodna in strokovno pregledana revija. Spodnja raziskava je natančno raziskala, kako lahko ima ozemljitev pozitivne učinke na zmanjšanje vnetij in bolečine v telesu. Torej, vnetja v telesu so pogosto posledica prostih radikalov, ki so nestabilne molekule, katere se nahajajo v našem telesu in povzročajo poškodbe celic.

Ko ste ozemljeni, absorbirate negativno nabite elektrone (e) iz zemljinega površja. Ti elektroni lahko nevtralizirajo proste radikale in znižajo vnetja v telesu. Ozemljitev torej ni “kr neki”, ampak je znanstveno potrjeno veliko zdravstveno odkritje.

Prikaz zmanjšanja vnetij

Prosti radikali v vašem telesu

Vas zanima, kaj so prosti radikali? Preprosto povedano, to so molekule, ki jim manjka en elektron, zaradi česar so nestabilne. Tavajo po vašem telesu in poskušajo ugrabiti elektrone iz drugih molekul, to pa lahko povzroči poškodbe celic in, uganili ste, vnetja. Ozemljitev pomaga nevtralizirati te proste radikale, tako da jim zagotovi elektrone, ki jih tako nujno potrebujejo, jih stabilizira in prepreči, da bi povzročili škodo.

Več kot samo vnetja

Medtem ko se je Journal of Inflammation Research osredotočal predvsem na vnetje in bolečino, so druge študije obravnavale različne vidike zdravja. Nekatere raziskave na primer kažejo, da lahko ozemljitev pomaga izboljšati vaš spanec in zmanjša raven stresa. Spet teorija pravi, da dotok negativnih ionov pomaga uravnovesiti notranje električno okolje telesa, kar ima lahko pomirjujoč učinek na raven stresa in izboljša kakovost vašega spanca.

Kakšen je torej zaključek?

V svetu znanstvenih raziskav se ozemljitev vztrajno uveljavlja! Številne študije se zdaj osredotočajo na to naravno veliko odkritje, ki se je nevede uporabljalo že generacije, ko so ljudje hodili bosi in spali na tleh. Znanstvena skupnost namenja več pozornosti, zato spremljajte še več razburljivih odkritij na tem področju.

S tem dodatnim znanstvenim vpogledom upamo, da razumete, da ozemljitev ni le trend dobrega počutja; to je praksa z resničnimi, z raziskavami podprtimi koristmi za vaše telo. Zdaj, ko vas naslednjič nekdo vpraša: “Kako deluje ozemljitvena rjuha?” znali razložiti ne samo postopek, temveč tudi znanstveno raziskavo, ki ga podpira!

Kaj je ozemljitvena rjuha?

Kaj je ozemljitvena rjuha? Ozemljitvena rjuha je posebej zasnovan izdelek, ki vas ozemlji brez , da bi z bosimim nogami stali na zemlji. Priključeni so na ozemljitev električne vtičnice v vašem domu in ustvarijo pot, po kateri ti elektroni tečejo v vaše telo.

Kako deluje ozemljitvena rjuha?

Kako torej ozemljitvena rjuha deluje? Ozemljitvena rjuha deluje tako, da ko se uležete ali usedete na ozemljitveno rjuho, se vaša koža dotakne električno prevodne ozemljitvene rjuhe, ki je preko vtičnice povezana z ozemljitvijo (ni povezana na električni tok). Tako ste z negativnimi elektroni zemlje povezani tudi med spanjem, kjer preživimo največ časa.

Cilj je, da smo ozemljeni čimveč časa našega bivanja.

Pozitivni učinki ozemljitve

Ozemljitev je veliko več kot samo to, da se počutite eno z Zemljo. Tukaj je kratek pregled nekaterih dokazanih koristi za zdravje:

Zmanjšajte vnetje in bolečino

Negativni ioni z zemeljskega površja lahko nevtralizirajo proste radikale v našem telesu, ki so nestabilne molekule, ki lahko povzročijo poškodbe in vnetja. Tako je, manj bolečin in oteklin!

Izboljšajte spanec

Mnogi ljudje, ki so poskusili ozemljitvene rjuhe, poročajo o občutno izboljšanem spancu. Kdo si ne želi spati kot dojenček?

Zmanjšanje stresa

Ozemljitev ima lahko pomirjujoč učinek na vašo raven stresa. Zemeljski naravni električni naboj lahko uravnovesi stresne hormone v vašem telesu, zaradi česar se počutite bolj sproščeni.

Povzetek

Ljudje smo električna telesa z električno prevodnostjo, ki potrebujemo stik z negativnim (e) nabojem zemlje. Pri ozemljitvi se negativni ioni (e) absorbirajo v telo in delujejo kot antioksidanti. Skozi človeško evolucijo smo bili ozemljeni 99,999% časa, zato je za nas koristna. Šele v zadnjih 0,0001% naše evolucije smo začeli uporabljati umetne materiale, ki so to povezavo z ozemljitvijo prekinili. Ozemljitvena rjuha nam omogoča, da smo ozemljeni tudi med spanjem, kar prinaša številne pozitivne učinke.

Vaš komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart